2009. okt. 14.

Venomin James - Left Hand Man (2007)


Jim Meador - ének
Tom Scull - gitár
Joe Fortunato - gitár
Erin Corcoran - basszusgitár
Jared Koston - dobok
  1. Abu Ghraib
  2. Bullet Juice
  3. Tears of the Scorpion
  4. Feed the Flames
  5. Downer
  6. Iron Horse
  7. Undertow
  8. El Brujo
Sok követője van manapság annak a műfajnak, ami az olyan zenekarok munkásságén alapszik, mint a Balck Sabbath, a Led Zeppelin vagy a Thin Lizzy, és a Corrosin of Conformity meg a Down fejlesztett tökélyre. Persze mindenki kicsit más ízekkel játssza a stílust, a Venomin James például alapvetően rock&rollt nyomat, természetesen southern és doom elemekkel.
A lemez végig egységes színvonalat hoz, aki szereti az ilyen zenét, az nem fog csalódni benne. Rögtön nyitásnak ott van a doomos Abu Ghraib, utána meg egy laza rock&roll a Bullet Juice képében. De ezek a szélsőségek a lemezen, a többi szám valahol közöttük helyezkedik el. Persze e két dal között sincs azért egetrengető különbség. A legjobb gitárszóló az Iron Horse-ban van, ilyenből elfért volna több is, bár így sincs baj a hangszeres játékkal.
A banda semmi újat nem mutat ugyan zeneileg, de ez egyáltalán nem zavaró, amíg minden hallgatás után azt érzem, hogy újra be kell tennem a lemezt. A szűk 30 perces játékidő egyébként kicsit kevés, többet is el tudnék viselni ebből a zenéből.
Mindent összevetve ez egy igen kellemes hallgatnivaló, a kedvenc stílusomból. Jövő év elején pedig jön az új anyag Crowe Valley Blues címmel, arra is érdemes lesz odafigyelni!

PONTOZÁS: 9/10

Bullet Juice live

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése